Dziś przepis na szybki i tani makaron ze szpinakiem.
Składniki:
szpinak mrożony
1 pierś z kurczaka
1 paczka makaronu penne
2 ząbki czosnku
10 dag startego żółtego sera
4 łyżki oliwy
1/2 szklanki wody
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy kurczaka. Podsmażamy, aż się zarumieni. Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy oraz 1/2 szklanki wody, a następnie wrzucamy szpinak (można go wcześniej pokruszyć). Gdy się rozpuści dodajemy sól, pieprz oraz 2 rozgniecione ząbki czosnku. Wrzucamy usmażonego kurczaka i wsypujemy starty żółty ser.
Do sosu szpinakowego wrzucamy ugotowany makaron i wszystko mieszamy.
Smacznego!
Już sprawdziłam - palce lizać!:)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że smakowało! :)
OdpowiedzUsuńSuper danie i to bardzo proste w "obsłudze" :-) Polecam każdemu kto ma dosyć gotowanego "siłownianego" kurczaka. Przygotowanie zajmuje do 20 minut! Super!
OdpowiedzUsuńOsobom dbającym o linię polecam wersję z makaronem pełnoziarnistym i serem mozarella :)
OdpowiedzUsuń