2 kiełbasy tzw. zwyczajne
2 średnie cebule
1 duża papryka
mały koncentrat pomidorowy
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w piórka, paprykę w krótkie paseczki natomiast kiełbasę w dużą kostkę (najlepiej pokroić kiełbasę na grubsze plastry, a następnie każdy plaster przekroić na pół). Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy, a następnie wsypujemy posiekaną w piórka cebulę. Kiedy cebula się zeszkli i zmięknie dodajemy paprykę oraz kiełbasę. Czekamy aż wszystko się podsmaży i nabierze szklistego koloru. Wszystko solimy i pieprzymy. Na koniec dodajemy 2 łyżki koncentratu i wszystko dokładnie mieszamy przez 4-5 minut.
Smacznego!
Toć to leczo mojej teściowej. Poznaję!
OdpowiedzUsuńProszę spróbować również naszego leczo. Być może smakiem będzie odbiegało od lecza Teściowej :)
Usuń