Dziś przygotowałam dla Was kilka cennych porad, które nieco ułatwią Wam stawianie pierwszych kroków w kuchni...
1) Zwiędnięta sałata
Macie ochotę na kanapkę, ale sałata zdążyła
już zwiędnąć? By ją ożywić należy włożyć ją na parę minut do ciepłej wody, osłodzonej
kilkoma łyżkami cukru. Następnie po wyjęciu wystarczy skropić ją sokiem z
cytryny.
2) Odgrzewany ryż
Zostało Wam trochę ryżu z obiadu i chcecie
zjeść go na kolację? Odgrzewany ryż zachowa świeżość i smak, jeśli przez pięć
minut potrzymacie go w gotującej się wodzie.
3) Przesolone warzywa
Jeśli zdarzyło Wam się przesolić warzywa
podczas gotowania, nie martwcie się… Wystarczy przelać je wrzątkiem i ponownie
je odcedzić.
Jeśli przesoliliście ziemniaki, to koniecznie
zróbcie z nich puree dodając odrobiny mleka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz