sobota, 24 listopada 2012

Szybki makaron ze szpinakiem i kurczakiem

Dziś przepis na szybki i tani makaron ze szpinakiem.

Składniki:
szpinak mrożony
1 pierś z kurczaka
1 paczka makaronu penne
2 ząbki czosnku
10 dag startego żółtego sera
4 łyżki oliwy
1/2 szklanki wody
sól, pieprz

Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy kurczaka. Podsmażamy, aż się zarumieni. Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy oraz 1/2 szklanki wody, a następnie wrzucamy szpinak (można go wcześniej pokruszyć). Gdy się rozpuści dodajemy sól, pieprz oraz 2 rozgniecione ząbki czosnku. Wrzucamy usmażonego kurczaka i wsypujemy starty żółty ser.
Do sosu szpinakowego wrzucamy ugotowany makaron i wszystko mieszamy.



Smacznego!

4 komentarze:

  1. Już sprawdziłam - palce lizać!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo się cieszę, że smakowało! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super danie i to bardzo proste w "obsłudze" :-) Polecam każdemu kto ma dosyć gotowanego "siłownianego" kurczaka. Przygotowanie zajmuje do 20 minut! Super!

    OdpowiedzUsuń
  4. Osobom dbającym o linię polecam wersję z makaronem pełnoziarnistym i serem mozarella :)

    OdpowiedzUsuń