Dziś proponuję zapiekanki :)
Najlepsze są oczywiście te zrobione własnoręcznie.
Przygotujcie bagietkę, pieczarki, cebulkę, żółty ser, salami lub szynkę, masło oraz bazylię.
Pieczarki poszatkujcie i podsmażcie na maśle razem z pokrojoną w kosteczkę cebulą. Ser zetrzyjcie na tarce.
Przekrojoną bagietkę posmarujcie masłem i posypcie bazylią. Połóżcie pieczarki z cebulką oraz salami (opcjonalnie pokrojoną w kosteczkę szybkę) Posypcie startym serem.
Chrupiąca i pyszna bagietka będzie gotowa po ok. 15 minutach pieczenia w piekarniku w 180 stopniach.
Smacznego!
Bardzo dobry, szybki i tani przepis. Właśnie wypróbowałem no kolację tę zapiekanki i są smaczniusie! Polecam!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że zapiekanki smakowały!
OdpowiedzUsuń